Одабрани представници Прибоја за наставак такмичења у рецитовању „Песниче народа мог“

Општину Прибој ће у Косјерићу у наставку такмичења у рецитовању „Песниче народа мог“ представљати шесторо младих рецитатора. У млађем узрасту за најбоље су изабрани Ива Милинковић и Максим Клисура из ОШ „Бранко Радичевић“ Прибој, њима је ментор Данијела Дрчелић. У средњем узрасту одабрани су Кристина Колџић из ОШ „Вука Караџић“ с којим је радила Светлана Лучић и Драган Бјелић ученик ОШ „Десанка Максимовић“, ментор Бранка Потпарић. У старијем узрасту Општину Прибој престављаће Лара Љиљанић ученица Гимназије Прибој чији је ментор Љиљана Грабовић и Тамара Марјановић која похађа Машинско- електотехничку школу, ментор Јасна Пешут.

Жири је похвалио у сваком узрасту по још једног такмичара, који је заузео треће место, то је у млађем узрасту Урош Зујић, у средњем Неда Китић и у старијем Анеса Рустемовић.

Ове године Општинску смотру рецитатора пратио је трочлани жири који су чинили Милорад Дамјановић, глумац Београдског драмског позоришта, Тоде Николетић, дечји песник и писац драмских текстова за децу и Павле Јоксимовић, пијаниста и дугогодишњи учесник Републичке смотре рецитатора. Они су имали задатак да од 29 пријављених рецитатора одаберу по двоје најбољих који ће у наставку такмичења 5. априла у Косјерићу представљати Општину Прибој.

Општинска смотра рецитатора одржана је по 52. пут у организацији Дома културе Прибој. Наставак такмичења је у Косјерићу на Окружној смотри рецитатора 5. априла, а Републичка смотра одржаће се 19. и 20. маја 2023. у Центру за културу Ваљево.