Odabrani predstavnici Priboja za nastavak takmičenja u recitovanju „Pesniče naroda mog“

Opštinu Priboj će u Kosjeriću u nastavku takmičenja u recitovanju „Pesniče naroda mog“ predstavljati šestoro mladih recitatora. U mlađem uzrastu za najbolje su izabrani Iva Milinković i Maksim Klisura iz OŠ „Branko Radičević“ Priboj, njima je mentor Danijela Drčelić. U srednjem uzrastu odabrani su Kristina Koldžić iz OŠ „Vuka Karadžić“ s kojim je radila Svetlana Lučić i Dragan Bjelić učenik OŠ „Desanka Maksimović“, mentor Branka Potparić. U starijem uzrastu Opštinu Priboj prestavljaće Lara Ljiljanić učenica Gimnazije Priboj čiji je mentor Ljiljana Grabović i Tamara Marjanović koja pohađa Mašinsko- elektotehničku školu, mentor Jasna Pešut.

Žiri je pohvalio u svakom uzrastu po još jednog takmičara, koji je zauzeo treće mesto, to je u mlađem uzrastu Uroš Zujić, u srednjem Neda Kitić i u starijem Anesa Rustemović.

Ove godine Opštinsku smotru recitatora pratio je tročlani žiri koji su činili Milorad Damjanović, glumac Beogradskog dramskog pozorišta, Tode Nikoletić, dečji pesnik i pisac dramskih tekstova za decu i Pavle Joksimović, pijanista i dugogodišnji učesnik Republičke smotre recitatora. Oni su imali zadatak da od 29 prijavljenih recitatora odaberu po dvoje najboljih koji će u nastavku takmičenja 5. aprila u Kosjeriću predstavljati Opštinu Priboj.

Opštinska smotra recitatora održana je po 52. put u organizaciji Doma kulture Priboj. Nastavak takmičenja je u Kosjeriću na Okružnoj smotri recitatora 5. aprila, a Republička smotra održaće se 19. i 20. maja 2023. u Centru za kulturu Valjevo.