Pavle Zeljić pobednik 46. Limskih večeri poezije

Prema odluci žirija 46. Limskih večeri poezije (LVP) najbolji ciklus od pet pesama poslao je Pavle Zeljić, učenik Gimnazije „Vuk Karadžić“ iz Loznice. Pobedniku 46. LVP Dom kulture štampaće zbirku poezije, koja će biti promovisana na narednim LVP.

Žiri u sastavu prof. dr Jasmina Ahmetagić, predsednik, članovi prof. dr Svetlana Kalezić-Radonjić i Bojana Stojanović-Rosić odlučio je da treću nagradu dodeli Božici Vujasinović iz Kragujevca, a nagradu u vidu kompleta knjiga i novčanog iznosa obezbedio je Zavičajni muzej iz Priboja. Drugu nagradu, koju je obezbedila Gimnazija Priboj, takođe u vidu kompleta knjiga i novčanog iznosa osvojio je Damir Camić iz Rožaja. Finalistima su pripale i nagrade koje je obezbedio Službeni glasnik iz Beograda i Mašinsko- elektotehnička škola Priboj.

U završnom programu, pored finalista, pribojkoj publici se kao muzički gost predstavio Dušan Svilar.

Ova tradicionalana manifestacija započela je 12. decembra programom Gost pesnik kojom je predstavljen portret pesnika Duška Babića. Tom prilikom o Babićevoj poeziji govorili su književni kritičar Petar Arbutina i autor, dok su pribojski srednjoškolci čitali poeziju Gosta pesnika.

Dan kasnije promovisana je zbirka pesama „Maslačci“ Petre Vidaković Cvetković prošlogodišnje laureatkinje LVP. Učenici Gimnazije Priboj su govorili stihove iz ove zbirke i čitali svoje kritičke eseje, a o zbirci je govorio i njen recenzent Petar Arbutina.

Organizator 46. Limskih večeri poezije je Dom kulture “Pivo Karamatijević”, dok su pokrovitelji Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Opština Priboj.