Победник 46. ЛВДП је Драган Кадрић

Ученик деветог разреда ОШ „Владимир Назор“ из Подгорице Драган Кадрћ, победник је 46. Лимских вечери поезије. Овај млади песник овенчан је са још неколико песничких награда са различитих фестивала за децу, а сада је и победник најстарије песничке манифестације намењене овом узрасту у Србији и Црној Гори.

На овогодишњи конкурс стигла је 471 песма, а жири који су чинили Тоде Николетић, председник и чланови Јадранка Ђерковић и Наташа Ивановић био је једногласан када је у питању одлука о наградама. Драгана Кадрића за прво место наградио је организатор програма Дом Културе „Пиво Караматијевић“ Прибој, а уручио је директор установе Светлан Милинковић.

Друго место припало је талентованој песникињи Катарини Радовић, која долази из Подгорице ОШ „Милорад Муса Бурзан“, награду је доделио часопис Јежурко, а уручио је Тоде Николетић, председник жирија. Треће место равноправно деле Теодора Симић из ОШ „Светозар Марковић“ Лапово и песник из Доброте Страхиња Мијановић, ученик деветог разреда ОШ „Народни херој Саво Илић“, њима је награду уручила директорка ОШ „Десанка Максимовић“ Тања Савић, ова школа била је овогодишњи домаћин Лимских вечери дечје поезије.

Награду за најмаштовитију песму ученици ОШ „Вук Караџић“ Чачак Милици Перовић у име Просвјетног рада из Подгорице уручила је Јадранка Ђерковић, члан жирија Лимских вечери дечје поезије. Награда за најведрију песму припала је Новаку Пенезићу из Прибоја, који похађа ОШ „Десанка Максимовић“, а у име Просветног прегледа Београд уручила је организатор програма у Дому културе Прибој Нада Милићевћ.

На завршној вечери фестивала тардиционално учествује Гост песник, ове године је то била песникиња из Новог Сада Бојана Ступар. Она је аутор пет књига, и њене песме су посластица за децу. Често се говоре на смотрама рецитатора, често су на репертоару композитора, антологичара и школског плана. Спесцијални гост био је песника за децу из Прибоја Добрица Чолаковић.

Овогодишња представница Србије на Евровизији за децу Маша Миловановић била је Музички гост манифестације. У програму су учествовали и вокалн састав Исон, као и КУД ДК Прибој.

Другог дана манифестације у школи дмаћину ОШ „Десанака Максимовић“ Прибој приређен је књижевни сусрет овогодишњих финалиста и ученика ове прибојске школе који похађају литерарне и музичке секције.

Лимске вечери дечје поезије одржане су по 46. пут, а покровитељ ове манифестације је Општина Прибој.