Програм 46. Лимских вечери дечје поезије

Традиционалана манифестација посвећена младим песницима основношколцима Србије и Црне Горе, Лимске вечери дечје поезије, одржаће се 28. и 29. марта по 46. пут. Овај песнички фестивал најстарији је песнички програм у земљи намењен овом узрасту и ове године на конкурс је стигла 471 песма.

Жири у саставу Тоде Николетић, председник и чланови Јадранка Ђерковић и Наташа Ивановић одабрао је финалисте:

Теодора  Симић, ОШ „Светозар Марковић“ Лапово, наставник Небојша Поповић;

Драган Кадрић, ОШ ,,Владимир Назор“ Подгорица, наставник Јелена Госовић Перовић;

Новак Пенезић, ОШ „Десанка Максимовић“ Прибој, наставник Олгица Кордић;

Милица Перовић, ОШ „Вук Караџић“ Чачак, наставник Јасна Барлић;

Катарина Радовић, ОШ “Милорад Муса Бурзан” Подгорица, наставник Марина Шестовић;

Страхиња Мијановић, ОШ „Народни херој Саво Илић“ Доброта, наставник Александра Синдик Милићевић.

Они су, према мишљењу жирија, послали најбоље песме на Конкурс Лимских вечери дечје поезије и као финалисти учествоваће у Финалној вечери 28. марта (четвртак) у 19. часова. На програму ће бити проглашен победник, друго и треће место, као и најмаштовитија и најведрија песма. Награде за финалисте су обезбедили Просветни преглед, Просвјетни рад, Часопис Јежурко, Основна школа „Десанка Максимовић“, која је овогодишњи домаћин песницима, и Дом културе „Пиво Караматијевић“.

Поред младих песника у програму учествује традиционално и Гост песник, ове године је то Бојана Ступар из Новог Сада. Музичка гошћа Лимских вечери дечје поезије је Маша Миловановић, победница многобројних музичких фестивала за децу.

У Финалном програму, који се одржава у Великој сали Дома културе Прибој, учествују и песници Тоде Николетић, Добрица Чолаковић, вокални састав Исон и КУД ДК Прибој.

Другог дана манифестације, у петак 29. марта, у ОШ „Десанка Максимовић“ заказан је књижевни сусрет финалиста Лимских вечери дечје поезије и ученика школе домаћина. Програм почиње у 11 сати.