3. Звуци са извора

У среду 15. новембра у 19 часова у Дому културе Прибој одржаће се трећи по реду концерт традиционалне народне песме и игре „Звуци са извора“. Публика ће моћи да ужива у звуцима традиционалне народне песме и игре, кроз наступе бројних културно- уметничких друштава, појединаца и удружења који негују традицију народа нашег краја.

У програму учествују фолклорни ансамбли Дома културе Прибој, КУД „Дабар“ и Фолклорна секција Млади Прибоја. На концерту ће се моћи чути звуци фруле, гусала, хармонике као и традиционалне песме извика. Публика ће уживати у наступу Друштва гуслара Прибој и њиховим мушким и женским певачким групама.

Један од учесника програма је и вокални састав „Исон“, који поред изворних и етно песама изводи и духовне православне песме од познатих композитора и средњовековних мелоса. Лепоту севдаха представиће бенд „Стара чаршија“.

Програм „Звуци са извора“ , који је одржан је по први пут 2021. године, замишљен је кео програм који се односи на народну традицију Срба и Муслимана односно Бошњака нашег краја. Кроз овај програм публици се представљају учесници из Прибоја, али и гости из суседних градова тромеђе, ове године програм је ослоњен на учеснике из Прибоја који својим радом и активизмом негују народну традицију.

Улазнице за „Звуке са извора“ могу се купити на благајни Дома културе, цена улазнице је 100 динара.