Победница јубиларних „Дана Данила Лазовића“ је Јована Брновић

Најбоља, по оцени стручног жирија „Дана Данила Лазовића“, у говорењу поезије била је Јована Брновић са цетињског Факултета драмских умјетности, класа професорке Дубравке Дракић и асистенткиње Јелене Ђукић. Јована је десети носилац Повеље Данило Лазовића, а на такмичењу је говорила песму „Дошљаци – пјесма Али Бинака, пјесма девета“ Радована Зоговића.

Овогодишњи стручни жири радио је у саставу: проф.др Радован Кнежевић, председник стручног жирија, Петар Божовић, глумац, Војин Ћетковић, глумац, Рале Дамјановић, радио новинар, писац и рецитатор, проф. Дамир Махмутовић, професор Академије драмских умјетности из Тузле.

На завршној такмичарској вечери наступио је и Гост глумац фестивала Петар Божовић, а Музички гост била је Наташа Радовановић, члан Опере Народног позоришта.

Такмичарској вечери претходило је пет дана претфестивалског и фестивалског програма, који су били и прилика за подсећање на Данила Лазовића, великог глумца који је своје школске дане провео у Прибоју.

Организатори фестивала „Дани Данила Лазовића“ су Дом културе Прибој и Завичајни музеј прибој, а покровитњљи су Министарство културе Републике Србије и Општина Прибој.