„Опенхајмер“ у прибојском биоскопу

Датум приказивања: 15. август 2023. (уторак)
Назив: Опенхајмер
Оригинални назив: Oppenheimer
Време приказивања: 19.30 часова
Жанр: епски трилер
Трајање: 180 мин
Режија: Christopher Nolan
Глумци: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh
Место: биоскоп Дома културе Прибој

Улазнице по цени од 350 динара су у продаји 14. и 15. августа од 10 до 14 часова и сат времена пре приказивања филма.

Садржај филма:

У улози Џеја Роберта Опенхајмера гледаћемо Килијана Марфија, док Емили Блант тумачи лик његове супруге, биолога и ботаничарке Кетрин Кити Опенхајмер. Добитник Оскара, Мет Дејмон, глуми генерала Лезлија Гроувса Џуниора, директора пројекта Менхетн, док је Роберт Дауни Џуниор у улози Луиса Страуса, оснивача Америчког комитета за атомску енергију.

Номинована за Оскара, Флоренс Пју глуми психијатра Џин Тетлок, Бени Сафди игра теоретичара физике Едварда Телера, Мајкл Ангарано глуми Роберта Сербера, А Џош Хартнет пионира америчке нуклеарне науке, Ернеста Лоренса.

У филму Опенхајмер такође глуми и добитник Оскара Рами Малек, као и осам пута номинован за Оскара глумац, сценариста, продуцент и редитељ Кенет Брана, који је раније сарађивао са Ноланом.

У филму глуме и Дејн Дехан, Дилан Арнолд, Дејвид Крамхолц, Олден Еренрајх и Метју Модини. Радња филма заснована је на књизи која је освојила Пулицерову награду, Амерички Прометеј: Тријумф и трагедија Џеја Роберта Опенхајмера коју су написали Каи Берд и покојни Мартин Џеј Шервин. Продуценти су Ема Томас, Чарлс Ровен из Атлас Ентертејнмента и Кристофер Нолан.