Победник Мајских игара у Бечеју Мала позоришна радионица

Завршене су 65. Мајске игре у Бечеју, а Мала позоришна радионица Дома културе Прибој је одиграла победничку представу фестивала. Према оцени жирија који су чинили Силвија Крижан, Соња Кеслер и Југослав Крајнов у конкуренцији представа за децу Златни паж припао је Малој позоришној радионици Дома културе „Пиво Караматијевић“ из Прибоја за извођење представе „Котлић“.

Најбољу главну мушку улогу подједнако деле: Урош Зујић из Прибоја за улогу Свињара у представи „Котлић“ и Јован Милосављевић из Драмске секције ОШ „Јован Дучић“ из Клека за улогу Ромеа у представи „Много немира око Шекспира“. Награда за најбољу главну женску улогу добила је Ива Милинковић из Прибоја за улогу Принцезе у представи „Котлић“, која је ту награду добила и од дечјег жирија. Најбоља споредна мушка улога према оцени жирија иде Касиму Кочевићу из Прибоја за улогу Краља 1 у представи „Котлић“.

Представа „Котлић“ рађена је по тексту  данског књижњевника Хана Кристијана Андерсена. Представа доноси причу о љубави која побеђује разлике између племића, дворске раскоши и сиромашних слуга. Представу је режирао Ибрахим Ћата Хасанагић. У представи играју Ива Милинковић, Урош Зујић, Неда Китић, Касим Кочевић, Максим Клисура и Филип Јаћимовић, којима је ово прва представа у којој су играли.