Победница 45. Лимских вечери дечје поезије је Јована Чаркић

Након одржаног финалног програма 45. Лимских вечери дечје поезије добили смо и победницу менифестације- Јовану Чаркић. Она је према оцени жирија (Тоде Николетић, Јадранка Ђерковић и Наташа Ивановић) најбоља песникиња овогодишњег надметања. Јована Чаркић је ученица ОШ „Јован Стерија Поповић“ из Вршца, а победничка песма носи наслов „Успаванка за брата“. Награду за првопласирану на манифестацији обезбедио је Дом културе Прибој.

Јована Чаркић, победница 45. ЛВДП

На конкурс је стигло 255 песама из Србије и Црне Горе, а жири је одабрао шесторо финалиста који су се представили на завршном програму манифестације. Друго место заузела је Ема Рамовић, ученица ОШ „Рифат Бурџовић Тршо“ из Новог Пазара. Награду за песму „Селица“ обезбедиле су Змајеве дечје изгре из Новог Сада. Треће место равноправно деле Јована Глиџић, ОШ „Стефан Немања“ из Ниша и Амел Чичић, ОШ „Бранко Радичевић“ из Прибоја. Јована је награђена за песму која носи наслов „Неспокојна песма“, а Амел за песму „Пожелео сам“, награде је обезбедила ОШ „Бранко Радичевић“ из Прибоја. Песма „Изненадни поклон“ младе песникиње Милице Перовић ОШ „Вук Караџић“ Чачак, изабрана је за најмаштовитију песму, а награду је доделио Просветни преглед Београд. Вахид Гец из ОШ „Салко Аљковић“ Пљевља послао је по оцени жирија најведрију песму, а награду је обезбедио Завод за уџбенике и наставна средства из Подгорице.

На завршном програму представио се и Гост песник из Бањалуке Вид Вукелић и музичке гошже сестре Јане и Елена Црномарковић. Другог дана манифестације уприличено је дружење и песнички сусрет у ОШ „Бранко Радичевић“ Прибој.

Учесници 45. ЛВДП