„Олуја“ у биоскопу Дома културе Прибој

Филм „Олуја“, пројекат који обрађује тему једног од највећих српских страдања у новијој историји, биће приказан у биоскопу Дома културе Прибој 2. фебруара у 18 часова.

„Олуја“ је прича о догађајима који су претходили и током саме агресије хрватских снага на Републику Српску Крајину у августу 1995. године када је са подручја Крајине прогнано најмање 250 хиљада Срба. Реч је о драми о рату испричаној из угла обичног човека Илије, чији је једини циљ да заштити и сачува своју породицу, огњиште и село у коме је одрастао са друговима који су му силом прилика постали саборци, а чије се животне приче преплићу. У жељи да спречи даље нападе на село, где је замало остао без сина Петра, Илија формира диверзантску јединицу са циљем да уништи непријатељско гнездо одакле се село напада. У тој битци за опстанак, наши јунаци воде и своје личне битке, а њихове породице бивају приморане да напусте своје домове и потраже спас у непрегледној колони која креће ка Србији.

Режију и сценарио потписује Милош Радуновић, а глумачку екипу предводе Јово Максић и Златан Видовић.

Улазнице по цени од 350 динара могу се купити на билетеарници Дома културе Прибој 1. и 2. фебруара од 9 до 14 часова и сат времена пре пројекције филма.