Завршене 50. Лимске вечери поезије

На финалном програму Лимских вечери поезије, одржаном у петак 23. децембра, проглашена је за победницу манифестације Тара Вељковић. Она је према одлуци жирија (др проф Јасмина Ахметагић, председник, и чланови др проф. Светлана Калезић-Радоњић и мр Бојана Стојановић-Росић) послала најбољи циклус од пет песама на конкурс. Тара Вељковић је ученица Прве београдске гимназије и четврти је разред, њој је као првопласираној припала награда штампање збирке поезије у Библиотеци Лимских вечери поезије, коју обезбеђује Дом културе Прибој.

Тара Вељковић, победница 50. ЛВП

Другопласирана на маифестацији је Ана Стевановић, 3. разред Гимназије „Свети Сава“ Београд, коју је нградила Гимназија Прибој, а трећа је Ања Вејновић, 4. разред Карловачке гимназије и за њу је награду обезбедио Завичајни музеј Прибој. Награде финалистима обезбедили су и Службени гласник, Машинско- електротехничка школа, Darma books. На завршној вечери поред финалисткиња настаупила је и група Бибер.

На овогодишњим Лимским вечерима поезије представљена је поезија песникиње Милице Бешић, коа и издавачка кућа Darma books, о којој су говориле Нађа Парандиловић и Маша Томановић. Промовисана је и збирка „Посегни дубље у земљу међу ребрима“ Ане Марие Хорват прошлогодишње победнице Лимских вечери поезије, на којој су пред ауторке говорили ученици Гимназије Прибој и рецензент Петар В. Арбутина.