Филм „Вера“ на отварању дигитализованог прибојског биоскопа

Прва пројекција филма новом дигиталном биоскопском опремом Дома културе Прибој, заказана је за 1. децембар (четвртак) у 19 часова, када ће бити приказан домаћи филм „Вера“. Дом културе ће тим поводом поделити бесплатне улазнице за верну биоскопску публику Прибоја. На нашој билетарници се од понедељка 28. новембра могу преузети бесплатне улазнице од 10 до 14 часова. Једна особа може да узме највише две карте.

Филм “Вера” је инспирисан истинитом причом о Вери Пешић, шпијунки из времена Другог светског рата, коју су неки називали “српска Мата Хари”.  У лавиринту шпијунских игара на Балкану, од Беча до Цариграда, Вера Пешић опстаје међу југословенским, немачким и британским шпијунима с двоструким и троструким агендама, сама, без идеологије, али одлучна да се бори и преживи.

Режију потписује Недељко Ковачић који заједно са Кристином Ђуковић потписује и сценарио. Насловну улогу тумачи Јована Стојиљковић, а партнери су јој Петар Зекавица, Виктор Савић, Никола Којо, Тихомир Станић, Вук Костић и Александар Срећковић.

Биоскоп Дома културе дигитализован је средствима Филмског центра Србије и суфинансирањем Општине Прибој.