Изложба „Милутин Миланковић- живот и дело“ у Прибоју

Документарна изложбена поставка о животу и делу знаменитог научника, академика и професора Универзитета у Београду Милутина Миланковића, биће отворена у уторак 29. новембра у Малој сали Дома културе Прибој. Изложба са пратећим садржајем – пројекцијом документарно-играних филомова из продукције Удружења Милутин Миланковић, различите дужине трајања, намењена је пре свега школској популацији, али и најширој јавности. Циљ изложбе је да се хронолошки, на разумљив начин представља животни пут, генијалност, ерудиција и свестраност једног од најзначајнијих српских научника.

Изложбу је до сада видело неколико стотина хиљада ученика и других посетилаца на преко сто локација у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Мађарској, и другим местима од Аустрлије до Америке. Организацијом овог научно- културног садржаја Прибој се придружује бројним местима које предузимају активности на исправљању неправде која је заборавом и запостављањем нанесена Милутину Миланковићу.

Отварање изложбе је у 19 часова, улаз је слободан. Изложба ће бити постављена у Галерији Дома културе Прибој до 7. децембра.