„Света Петка – Крст у пустињи“ у прибојском биоскопу

Домаћи филм „Света Петка – Крст у пустињи“ биће приказан у биоскопу Дома културе Прибој у уторак 18. октобра у два термина од 18.00 и од 20.00 часова. Биографски филм је снимљен по причи и роману „Петкана“ Љиљане Хабјановић Ђуровић, а у режији Хаџи-Александра Ђуровића.

Прича прати живот побожне младе девојке Параскеве до највољеније светитељке православља. У овој биографској драми насталој по бестселеру “Петкана”, улоге тумаче: Милена Предић, Милица Стефановић, Филип Хајдуковић, Јадранка Селец, Бранислав Томашевић, Даниел Сич, Андреј Шепетковски, Младен Совиљ и неколико јорданских глумаца.

Филм је прва спско-јорданска копродукција и сниман је на аутентичним локацијама у Јордану, а затим у Србији и Румунији, у граду Јашију, где су данас мошти Свете Петке. Теме филма су универзална морална питања човечанства, што га чини актуелним и данас, било где на свету. Улазнице за пројекције у прибојском биоскопу могу су купити на билетарници Дома културе Прибој у понедељак 17. октобра од 10.00 до 14.00 часова и на дан приказивања филма. Цена улазнице је 300,00 динара.