Луна Пилић из Сплита победница 9. Дана Данила Лазовића

Студенткиња Академије уметности из Београда Луна Пилић носилац је девете Повеље Данило Лазовић. Она је према оцени жирија, који су чинили најбоље говорила стихове на овогодишњем такмичењу. Поред Повеље победница је добила и новчану награду коју јој је уручио председник општине Прибој Лазар Рвовић.

Победница је говорила песму „Јубави“, Слободанке Бобе Ђудерије, познате сплитске песникиње. Луна Пилић је рођена у Сплиту. У Загребу завршава основне студије компаративне књижевности након чега уписује глуму на Академији уметности у Београду. Глумила у филму “Загребачки еквиноциј”, ХРТ-овој серији “Црно-бијели свијет” и филму “Света обитељ” чија се премијера очекује следеће године, а иначе је хрватско-српска копродукција. Такође игра у представи “Галеб” у Дорћолском народном позоришту.

Стручни жири чинили су професор Факултета драмских уметности у Београду Радован Кнежевић, театролог и директор Стеријиног позорја Мирослав Мики Радоњић, првакиња драме Народног позоришта у Тузли Елвира Аљукић, првакиња Атељеа 212 Исидора Минић и првак драме београдског Народног позоришта Небојша Дугалић.

Ове године на фестивалу је по први пут додељена Специјална награда Смарт продукције коју чини плакета и ангажман победника у пројекту поменуте продукције (улога у серији). Жири у саставу Светлана Дрињаковић продуценткиња, филмска и телевизијска редитељска, власница и директорка „Смарт медија продукције“ и арт директор истоимене продукције Дукан Раденковић, донели су одлуку да студенткиња Факултета уметности у Приштини са привременим седиштем у Звечану, Невена Недељковић, буде прва добитница награде.

Петочлани жири који су чинили прошлогодишњи такмичари фестивала доделио је новчану награду на Интернет конкурсу у говорењу поезије Данки Миловановић, која се представила се публици на завршној вечери фестивала.