Програм другог дана Фестивала Дани Данила Лазовића

Другог дана Фестивала Дани Данила Лазовића, у четвртак 22. септембра, публика ће имати прилику да види следеће програме:

Песничка радионица за децу „Прсти“, песникиње Данијеле Квас у Завичајном музеју у 13 часова. Данијела Квас је професор српског језика и књижевности и писац за децу. Кроз рецитовање, певање, глуму и цртање деци приближава поезију и читање, подсећа на значај толеранције и поштовања, упркос различитостима.

У 19 часова у амфитеатру Завичајног музеја биће изведена Рок промоција књиге глумца Боде Нинковића у којој учествују Бода Нинковић и бенд „Опс“. Аутор књиге „Бода: Слушај сине ове велике речи“ је Јовица Тишма, а главни лик је Бода Нинковић. Као и ову књигу, Бода и Јоца су измислили и ОПС. Са њим су давне 1979. године победили на 13. зајечарској Гитаријади. Да све буде шашаво као и ова књига, после тог наступа Гитаријада је из ондашњег Дома ЈНА због наступа ОПС-а избачена на улицу. Прошле године ОПС је објавио албум „Мала продавница деликатеса“.
Неке од тих деликатесних љубавних песама заустављених у развоју свираће на промоцији књиге.

„Симфонија Црњански“ на овогодишњем фестивалу биће изведена у Дому културе у великој сали другог дана фестивала, програм почиње у 20.30 часова. У представи играју: Ђорђе Марковић, Михаило Лаптошевић, Кристина Пајкић, Марта Богосављевић и Милан Вучковић. Представа је докторски уметнички рад нашег познатог глумца Ђорђа Марковића.