„Италија какву још нисте упознали“ изложба фотографија Немање Богдановића

Италијански институт за културу у Београду у сарадњи са Домом културе „Пиво Караматијевић“ организује постхумну изложбу фотографија аутора Немање Богдановића, која ће за посетиоце бити отворена од 19. јула до 1. августа у Галерији Дома културе Прибој.

Аутор фотографија је архитекта Немања Богдановић који је путујући последњих десетак година по Италији забележио њене знаменитости, свакодневицу и незаборавне тренутке. Обишао је више стотина места у осамнаест од двадесет регија ове земље, прешао пут дуг око тридесет хиљада километара и начинио више хиљада фотографија. На овој изложби могу се видети фотографије многобројних знаменитости Италије, као и свакодневни живот Италијана.

Немања Богдановић (1987-2021), архитекта по образовању, током десетак година путовања кроз Италију овековечио је на својим фотографијама пределе Венеције, Вероне, језера Гарда и Комо, Милана, Пијемонта, Ђенове, преко Болоње, Фиренце, Тоскане, Умбрије, затим Вечног града и регије Лацио до некадашње Европске престонице културе Матере и Сицилије.

Отварање изложбе је у уторак 19. јула у 19.30 часова.