Програм 44. Лимских вечери дечје поезије

Традиционални програм Дома културе посвећен деци песницима Лимске вечери дечје поезије одржаће се 11. и 12. априла у Дому културе. У финалном програму представиће се шесторо финалиста, који су одабрани као најбољи учесници конкурса. Ове године на конкурс је стигло 315 радова из Србије и Црне Горе, а жири у саставу Тоде Никоилетић, Јадранка Ђерковић и Наташа Ивановић одабрао је следеће ученике за финалисте:

Елена Симовић, 9. разред, ОШ“ Народни херој Саво Илић“ Котор;

Полина Белкина, 8. разред, ОШ“Југославија“ Бар;

Сергеј Јовић, 6. разред, ОШ“Стефан Немања“ , Ниш;

Вања Вуловић, 6. разред, ОШ “Димитрије Туцовић“, Чајетина;

Катарина Каназир, 8. разред, ОШ“Раде Кончар“ Земун;

Емил Бећировић, 7. разред, ОШ“Свети Сава“ Пријепоље.

Награде за најбоље песнике обезбедио је Дом културе Прибој, Змајеве дечје игре, Просветни преглед, Завод за уџбенике и наставна средства Подгорица и ОШ „Вук Караџић“ Прибој, а биће проглашена најведрија и најмаштовитија песма и прво, друго и треће место.

На финалном програму манифестације у понедељак 11. априла поред финалиста учествује и музички гост Бане Росић „Летећа гитара“ и традиционални Гост песник. Ове године са прибојском децом и гостима фестивала дружиће се песник Душко Домановић, аутор многобројних књига песама за децу. Други песник који ће учествовати у прогрму је Тоде Николетић, председник жирија Лимских вечери дечје поезије. Водитељ програма је глумац Милорад Дамјановић. Финално вече Лимских вечери дечје поезије почиње у 19 часова.

Другог дана манифестације госте Лимских вечери дечје поезије угостиће ОШ „Вук Караџић“ у којој ће бити приређено песничко дружење песника основношколског узраста. Програм почиње у 11 сати.