Одабрани представници Прибоја за Окружну смотру рецитатора

Селектор 51. Општинске смотре рецитатора глумац Милорад Дамјановић одабрао је шесторо најбољих који ће Прибој представљати на Окружној смотри рецитатора у Косјерићу. Према пропозицијама Смотре оцењивани су избор песме примерен узрасту и полу рецитатора, акцентуација и дикција, природност, изражајност и сугестивност рецитовања и остваривање мисаоно емотивних садржаја песме.

На 51. Општинској смотри рецитатора учествали су рецитатори: млађег узраста (од I до IV разреда основне школе), средњег узраста ( од V до VIII разреда основне школе), старијег узраста (ученици средњих школа). Општину Прибој у даљем току такмичења ће представљати:

Млађи узраст:

Урош Зујић, „Тешка грешка“ Миријана Булатовић, ОШ „Бранко Радичевић“ Прибој, ментор Душица Ћировић;

Ива Милинковић, „Све боје света“, Мика Антић, ОШ „Бранко Радичевић“ Прибој, ментор Данијела Дрчелић.

Средњи узраст:

Андреј Савић, „Одговарање на Олимпу“, Никола Тесла, ОШ „Бранко Радичевић“ Прибој, ментор Драгана Новковић;

Јулија Дробњаковић, „Девојчица са хиљаду снова“, Елизабета Георгијев, ОШ „Бранко Радичевић“ Прибој, ментор Биљана Комарица.

Старији узраст:

Анђела Грабовић, „Светлост, изненада“ Бранислав Петровић, Машинско- електротехничка школа Прибој, ментор Јасна Пешут;

Тамара Марјановић, „Carpe Diem“ Елизабета Георгијев, Машинско- електротехничка школа Прибој, ментор Злата Зуковић.

smart

Окружна смотра рецитатора одржаће се у Косјерићу 7. априла. Републичка Смотра рецитатора одржаће се према календару такмичења и смотри за школску 2021/2022. годину Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, 13. и 14. маја на Великој сцени Центра за културу Ваљево.