Изложба слика Верице Бојовић Тончић

У Галерији Дома културе у уторак 1. марта биће отворена изложба прибојске сликарке аматерке Верице Бојовић Тончић. Ово је њена пета самостална изложба, а друга коју јој организује Дом културе. Верица Бојовић Тончић активно се бави сликарством последњу деценију, а њени успеси на овом пољу су многобројни, преко 250 продатих слика у последње три године. Ова сликарка ствара на основу личних доживљаја, а најдоминантнија тема на њеним сликама су пејзажи села.

Верица Бојовић Тончић рођена је 28.01.1968. године у Прибоју, где је завршила основну и средњу школу. Један период живела је у Крагујевцу где се удала. Има ћерку Александру и бака је малом дечаку Николи. Љубав према сликарству поседује од раног детињства, а уље на платну ради већ једну деценију. Дом културе је овој прибојској сликарки први пут организовао изложбу у оквиру програма Штрека августа 2018.године.

Отварање ове изложбе, која је организована у сусрет Дана жена, је у уторак 1. марта у 19 часова. Сви заинтересовани посетиоци изложбу ће моћи да виде до 15. марта.