Филм „Божији човек“, о Светом Нектарију, стиже у прибојски биоскоп

Филм редитељке и сценаристкиње Јелене Поповић који је посвећен Светом Нектарију Егинском „Божији човек“ биће приказан у среду 2. фебруара у прибојском биоскопу. Ова биографска драма осликава живот једног од највећих грчких светаца.

Филм је рађен у америчко- грчкој копродукцији, а улоге играју грчки глумац Арис Серветалис, амерички суперстар Мики Рурк, као и руски глумац Александар Саша Петров. Интернационална глумачка постава, као и продукција филма допринели су томе да „Божији човек“ не буде схваћен искључиво као црквени филм, већ прича о доброчинству, вери, истинској доброти и надању.

Живот Светог Нектарија Егинског из Грчке био је праћен прогонима и гоњењем. Свештеник обичног народа, његова понизност иритирала је подређени круг свештенства, а његова преданост додатно побуђивала њихове сумње и клевет. Упкос томе што је лишен цркве и прогнан из Египта и парохијана који су га волели, Нектарије се препустио томе да његова вера у Бога буде најбоља одбрана.

Ова биографска драма је приказивана на бројним фестивалима широм света и освојила је многобројне награде. Пројекција у прибојском биоскопу је у 19 часова, а цена улазнице је 300 динара.