Ана Мариа Хорват победница 49. Лимских вечери поезије

Ученица Гимназије из Кикинде Ана Мариа Хорват победница је 49. Лимских вечери поезије (ЛВП). Она је према одлуци жирија у саставу др Јасмина Ахметагић, др Светлана Калезић Радоњић и мр Бојана Стојановић Росић послала најбољи циклус песама на Конкурс 49. ЛВП. Према образложењу жирија песаме Ане Марие Хорват написане у циклусу којем је она дала назив „Булка“ приказују девојчицу која то више није, а ипак јесте; мајку која то још увек није, а ипак јесте; пише поезију која одише болним освешћивањем одрастања. Победници је припала награда штампања прве збирке поезије у библиотеци Лимских вечери поезије и новчани део награде које је обезбедио Дом културе Прибој.

Ана Мариа Хорват, лауреат 49. ЛВП

Друго место припало је Милици Боровчанин, која долази из СШЦ „Василије Острошки“, Соколац. Циклус под шифром „Рефлексија“ према оцени жирија одликује се метаморфозом детињства и детета. Попут журналисте и хроничара једног времена, „Рефлексија“ бележе призоре без објашњења, без похвале, покуде, осуде; а тако јасно, тако сликовито, пластично, колоквијално, ноншалантно, поучно. Награду за другопласирану финалисткињу обезбедила је Гимназија Прибој.

Из Техничке школе из Косјерића долази трећепласирана ученица Татјана Маринковић, која је послала песме под шифром „Канаринац“. Чланице жирија оцениле су да је њена поезија елиптична, етерична, апстрактна поезија, која делује као да ју је надахнула црна хроника, руши конвенције тако што је наслов песме испод последњег стиха. Завичајни музеј Прибој наградио је Татјану Маринковић за освојено треће место.

У финалном програму представиљена је и поезија још двоје финалиста Соње Бараћ из Карловачке гимназије и Јована Ломића из Прве београдске гимназије. Свим финалистима припале су и награде које су обезбедили Машинско- електротехничка школа Прибој и Службени гласник.

Програм 49. ЛВП употпунили су и наступ Бојане Брдарић и Ненада Љубеновића под називом „Поезија од снова“, поезија Емилије Тасић, победнице 47. ЛВП и Јеврема Недљковића лауреата 48. ЛВП.