Промоција књиге „Дрво завичаја (прибојски песнички круг)“ отвара Лимске вечери поезије

Лимске вечери поезије почињу 22. децембра промоцијом књиге „Дрво завичаја (прибојки песнички круг)“ чији је аутор Мирко Иконић, прибојски песник и професор српског језика. Ово 49 издање манифестације по којој је Прибој препознатљив на књижевној мапи наше земље, а и у региону, отвориће промоција антологије прибојског песништва.

Антологијски избор песничког стваралаштва у Прибоју приредио је песник Мирко Иконић, који је у овом делу обједионио песме 39 аутора, међу којима се налазе неки и из средњег века. Књигу отварају песме непознатог аутора из 14. века који је живео у Полимљу, а завршава се песмама младог песника Алексе Никачевића. У антологији се могу наћи песме Руждије Крупе, Расима Ћелахметовића, Надежде Виторовић, Радмиле Тришевић, Исмета Чивгина, Драгојла Дрчелића и других.

Лимске вечери поезије изнедриле су многе песнике, а петоро њих из Прибоја су победили на овој манифестацији и њихови портрети налазе се на корицама ове књиге, то су Руждија Крупа, Мирко Иконић, Милутин Романдић, Светлана Ратковић и Никола Анђић. Издавач књиге „Дрво завичаја (прибојски песнички круг) је Дом културе „Пиво Караматијевић“ Прибој.

На промоцији књиге, поред аутора, ће говорити прибојски песници чије су песме заступљене у зборнику и књижевник и песник Милијан Деспотовић. Промоција је заказана за 19 часова у Библиотеци Машинско-електотехничке школе Прибој.