Програм народне традиције „Звуци са извора“

Дом културе Прибој приредиће за своје посетиоце програм „Звуци са извора“ на којем ће се представити народна традиција Срба и Муслимана односно Бошњака нашег краја. Поред домаћина Прибојаца у програму ће учествовати комшије из Рудог, Пријепоља, Нове Вароши и Златибора. Програм је заказан за 30. новембар у 18 часова у Великој сали Дома културе.

Народну традицију, старе приче, адете и обичаје уз изворне звуке представиће преко 30 извођача међу којима ће се наћи најпознатија певачка група на овим просторима „Јабука“ из Пријепоља, певачки парови из „Друштва за неговање традиционалног певања извика“ из Нове Вароши, мушке и женске певачке групе „Друштва гуслара Прибој“. У богатом програму чуће се звуци хармонике, фруле, гусла, шаргије, кланета, кларинета и окарине, све уз стару изворну песму, севдалинку, здравице и сеоске досетке.

Између осталих у програму учествују фрулаш из СПКД „Просвјета“ Рудо Драшко Спасојевић, хармоникаш Едо Шемовић, кланетиста Шаин Шемовић, гуслар Мујо Омеровић, свирач на окарини Вито Никачевић, а праве народне песме певаће Сара Јечменица и Весна Шапоњић. Народне мудрости, доосетке и сеоске шеретлуке просипаће Милутин Шалипур.

Цена улазнице је 100 динара.