Велики избор програма у Завичајном музеју у оквиру „Дана Данила Лазовића“

Традиционално се фестивал „Дани Данила Лазовића“ отвара у Завичајном музеју Прибој па ће тако бити и ове године. Изложбом „Сенке успомена“ аутора Лазара Ђембера и концертом старограске музике биће отворен осми фестивал „Дани Данила Лазовића“

Изложба Сенке успомена представља несвакидаши спој филмског и сликарског платна. На изложби ће бити представљени портрети наших знаменитих уметника. Фестивал ће отворити Јована Спасић, победница Фестивала 2019. године. Након отварања у амфитеатру Завичајног музеја одржаће се концерт старогратске музике на којем ће наступити вокална солисткиња Зорана Иђушки, глумице Ива Штрљић и Тијана Максимовић у пратњи Ненад Љубеновић, хармоника. Свечано отварање фестивала је 22. септембра у 19 часова.

Други дан фестивала почиње „Љубавним времепловом“ Весне Станковић у Завичајном музеју у 19 часова.

Позоришна представа „ Љубавни времеплов“ је представа кабаретског типа. Говори о чувеним љубавима српских великана, писаца, научника, владара, музичара, и глумаца. Приче о великим љубавима Хајдук Вељка и Чучук Стане, љубави кнеза Михаила, Ђуре Јакшића, Лазе Костић и Ленке Дунђерски, Живојина Мишића и Лујзе, Јована Дучића, Алексе Шантића, Иве Андрића, Меше Селимовића, Душка Радовића, Оливере и Радета Марковића па до Драгана Николића и Милене Дравић. Свака прича има своју песму, песму управо из тог периода, тако да је ово и музички времеплов, јер се неке песме готово више нигде не могу чути. Све песме се изводе уживо, уз пратњу клавира и гитаре. Учествују: глумица Југословенског драмског позоришта, Весна Станковић и музичар и артист Владимир Прерадовић Лорд.

Трећег дана фестивала у Завичајном музеју у 19 часова одржаће се промоција књиге и филма „Победа себе“ Марка Милошевића. Реч је о песнику млађе генерације. На уметничкој сцени Србије и региона издвојио се својим талентом и лепотом писане речи. У филму 25 уметника из регије говори стихове које је он написао.