Добитница прве награде на 43. ЛВДП је Нина Вуковић

Победница традиционалне песничке манифестације Лимске вечери дечје поезије, која је ове године одржана по 43. пут, је Нина Вуковић, ученица 8. разреда ОШ „Вељко Дробњаковић“ из Рисна. Она је по одлуци жирија, који су чинили Тоде Николетић, Наташа Ивановић и Jадранка Ђерковић, послала најбољу песму на Конкурс.

Нина Вуковић, победница 43. ЛВДП

Поред победника жири је доделио награде за друго и треће место и за најведрију и најдуховитију песму. Друго место припало је Даници Радосављевић, 8. разред ОШ “Ђура Јакшић“ из Јелашнице. Треће место су равноправно делили Сањин Лазић, 8. разред ОШ “Бранко Миљковић“ Ниш и Јованa Лојаница, 8. разред ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина. Најведрију песму на конкурс послао је Алдијан Баховић, 9. разред ОШ „Мексико“ Бар, а најдуховитију Растко Живак, 6. разред ОШ „Никола Тесла“ Раковица. Награде за финалисте обезбедили су Дом културе „Пиво Караматијевић“, Просветни преглед Београд, Завод за уџбенике и наставна средства Подгорица, Змајеве дечје игре и ОШ „Десанка Максимовић“ Прибој.

На финалном програму манифестације 16. и 17. априла поред финалиста наступила је Музички гост Бојана Стојановић, победница многобројних дечјих фестивала и Гост песник Бранко Стевановић, добитник бројних признања у сфери књижевности за децу међу којима су „Дечја књига године“ 52. Међународног београдског сајма књига, Награда дечјег читалачког жирија „Доситејево перо“, Награда 57. Змајевих дечјих игара за изузетан стваралачки допринос савременом изразу у књижевности за децу…

Програм Манифестације одржавао се у Дому културе и у ОШ „Десанка Максимовић“ где је организован књижевни сусрет између финалиста, ученика те школе и Госта песника. Сви програми су организовани уз поштовање мера превенције у борби против Ковида 19.