Кампања „Негујмо српски језик“ представљена и у Прибоју

Чување српског језика и писма изузетно је важно не само за комуникацију, већ и због очувања културе и националног идентитета, закључак је трибине „Караван културе говора“ одржане у Иновационом стартап центру, у организацији Дома културе и Удружења за унапређење и развој културе говора „Изражајност“.

Арно Гујон, хуманитарац из Француске говорио је о томе колико је леп и богат српски језик и како је он као странац успео да га савлада. Он је поручио да треба неговати свој језик, јер кроз то негујемо и нашу културу и идентитет. На трибини су говорили и професор дикције Радован Кнежевић и Слободан Роксандић, мастер комуниколог из Удружења „Изражајност“.

О важности очувања српског језика и о култури изражавања деца прибојских основних и средњих школа учила су на едукативним радионицама одржаним у оквиру „Каравана културе говора“. Кроз практичне примере и вежбе школарци су учили како да на разложан и артикулисан начин комуницирају, да не користе поштапалице у свакодневном говору и да елиминишу скраћенице и туђице. Радионице за децу водили су два глумца Марко Миловановић и Милан Босиљчић.

„Караван културе говора“ подржан је од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.