„Караван културе говора“ у Прибоју

Дом културе „Пиво Караматијевић“ Прибој и Удружење за развој културе јавног говора „Изражајност“ 02. и 03. новембра организују едукативну трибину и радионице о унапређењу културе говора која се реализује у оквиру пројекта „Караван културе говора“. Овај пројекат је саставни део националне акције „Негујмо српски језик“.

Циљ „Каравана културе говора“ је буђење свести код најшире популације о неопходности неговања лепог изражавања. Едукативне радионице намењене деци и младима водиће Слободан Роксандић, мастер комуниколог, Марко Миловановић, дипл. глумац и Милан Босиљчић, дипл. глумац. Млади људи ће кроз практичне вежбе учити како сами да наставе да раде на развијању своје културе говора, како да говоре на артикулисан, разложан и динамичан начин и како да елиминишу лоше говорне навике. Радионице ће бити одржане у понедељак 02. новембра од 11 до 14 часова и у уторак 03. новембра од 10 до 13 часова у Регионалном иновационом стартап центру.

Поред радионица намењених деци и младима биће одржана едукативна трибина о унапређењу културе говора на којој ће поред Слободана Роксандића, и др Радована Кнежевића, професора дикције, учествовати и хуманитарац Арно Гујон, који је доказао да се радом и уз много труда могуће достићи висок ниво културе изражајности, чак и када се говори на страном језику. Трибина ће се одржати у Регионалном иновационом стартап центру 02. новембра у 19 часова.

„Караван културе говора“ подржан је од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.