Завичајни музеј обележава 30 година рада

Завичајни музеј Прибој, низом програма које организује у сарадњи са Домом култруре Прибој, обележиће 30 година рада. Одлуком СО Прибој 29.06.1990. године основан је Завичајни музеј, чија је основна делатност изучавање, чување, сакупљање и презентација уметничко-историјских дела и културне баштине општине Прибој.

Обележавање јубиларне 30 годишњице од оснивања почиње 29.06. (понедељак) отварањем Изложбе младих прибојских сликара у Галерији Завичајног музеја у 19 часова. Након тога биће изведена монодрама „Зоран Радмиловић“ у Амфитеатару Завичајног музеја у 20 часова. Ова монодрама је прича о једном од наших најбољих и најпопуларнијих глумаца, испричана из перспективе глумца који је опседнут ликом и делом великог Зорана Радмиловића. Глумац покушава да одигра монодраму о Салијерију, али одустаје јер га стално прогања лик Зорана Радмиловића. На овој паралели Салијери – Моцарт глумац (у овом случају Иван Томашевић) – Зоран Радмиловић је изграђена ова комична прича о проблему великог броја уметника које су, због пар генија, прогласили за медиокритете.

Програм се наставља у уторак 30.06. концертом Горана Такића Тола у Амфитеатару Завичајног музеја у 20 часова.

У четвртак 02.07. биће изведена позоришна представа „Острво“, Шабачке индустрије културе, у Амфитеатару Завичајног музеја у 20 часова. Представа “Острво” је драматизовани роман Меше Селимовића, облиокована као дуо драма, у интерпретацији глумаца из Шапца Иване Терзић и Братислава Јанковића. Представа је резултат сарадње Шабачке индустрије културе и Народног позоришта Приштина.

Улаз на све програме је бесплатан, а уколико временски услови не буду одговарали за одржавање програма на отвореном биће премештени из Завичајног музеја у Дом културе.