Летњи (амфи)театар

Ово лето у Дому културе „Пиво Караматијевић“ обележиће реновирање зграде, пошто је Општина Прибој средства обезбедила кроз прјекте које финансирају Министарство културе и информисања и Министарство рударства и енергетике Републике Србије. Наиме, Општини Прибој је кроз пројекат „Живот на граници без културних граница“ са којим је аплицирала  на Конкурсу Министарства културе и информисања „Градови у фокусу 2020.“, одобрено  4 милиона динара за замену кровног покривача зграде Дома културе. Такође Општини Прибој одобрен је пројекат за повећање енергетске ефикасности Министарства енергетике којим се подразумевa постављање нове фасаде и замена столарије на згради Дома културе. Пројектом је предвиђена и уградња пумпи са фрекфентном регулацијом у котларници на пелет, која, поред других јавних објеката, греје и Дом културе. Вредност пројекта је непуних 15 милиона динара, од чега Министарство рударства и енергетике финасира 70 одсто средстава, а општина Прибој преосталих 30 одсто.

default

Због свих палнираних грађевинских радова, који ће се изводити у летњим месецима, Дом културе ће позоришне програме које је планирао за лето преместити на позорницу амфитетара Завичајног музеја. У оквиру програма Летњи (амфи)театар сваког четвртка у јулу и августу биће изведена представа у амфитеатру Завичајног музеја, па ће прибојска публика моћи да види представе Шабачке индустрије културе, Градског позоришта Чачак, Академског позоришта АКУД „Бранко Крсмановић“ Београд, „Три гроша“ Београд, Факултета уметности Приштина.

Прва представа Летњег (амфи)театра „Острво“ биће изведена 02. јула. Реч је о драматизацији романа Меше Селимовића „Острво“, која је реализована у копродукцији Народног позоришта Приштина и Шабачке индустрије културе, удружења које се бави унапређењем савременог уметничког стваралаштва и развојем креативности и иновативности младих уметника.

Уколико се стекну услови за поновни рад бисокопа у Србији, пре него што почну радови на згради Дома културе, планирамо и приказивање филмова који су били предвиђени за март и април.