Лауреат 47. Лимских вечери поезије је Емилија Тасић

Победнички циклус песама на 47. Лимским вечерима поезије послала је Емилија  Тасић, ученица Пете београдске гимназије и њој су припале награде штампање збирке поезије и новчани износ који је обезбедио Дом културе.

Емилија Тасић, победница 47. ЛВП

Друго место припао је Немањи Грујичићу из Гимназије Ваљево, а трећенаграђени је Филип Шијан Каблар ученик Филолошке гимназије Београд. Награде такмичарима обезбедили су и Завичајни музеј, Машинско- електротехничка школа и Гимназија Прибој.

Стручни жири и ове године чинили су др проф. Јасмина Ахметагић, председник и чланови др проф. Светлана Калезић Радоњић и мр Бојана Стојановић Росић. Оне су одбрале пет најбољих циклуса за завршно вече манифестације и прогласиле победника.

Поред младих песника који су казивали своје стихове, на завршном програму наступио је и солиста РТС-а Милош Радовић у пратњи пијанисте Александра Радовића. Сви финалисти 47. Лимских вечери поезије имали су након финалног програма пријем код председника општине Прибој Лазара Рвовића.

На 47. Лимским вечерима поезије промовисана је збирка песама „Икар и месија“ прошлогодишњег победника Павла Зељића, а стихове из ове збирке говорили су ученици Гимназије. Своје виђење збирке и њену кртитику изнели су прибојски гимназијалци, а рецензент Петар В. Арбутина такође је говорио о делу младог песника. Млади аутор такође је присуствовао промоцији.

Ова традиционална манифестација почела је програмом Портрет песника, који је одржан у библиотеци Машинско- електротехничке школе. Публици је представљен песник Петар Матовић, о његовим песмама говорио је Петар В. Арбутина и песник, док су ученици ове школе казивали стихове Петра Матовића.

Органиазтор 47. Лимских вечери поезије је Дом културе „Пиво Караматијевић“, а покровитељи су Минстарство културе и информисања Републике Србије и Општина Прибој.