Почели седми по реду Дани Данила Лазовића

Изложбом под називом „Великани српског позоришта“ и концертом Триа „Казабланка“ у уторак 22. октобра отворени су седми по реду Дани Данила Лазовића, чији су организатори Дом културе и Завичајни музеј из Прибоја, а покровитељ Општина Прибој.

Изложба „Великани српског позоришта“

Овогодишњи фестивал, који је посвећен великану српског глумишта Данилу Лазовићу, носи слоган „Поезија су људи“. „Овогодишњи фестивал, баш због тога, окренут је људима, њиховим животима, проблемима, радостима и свему ономе што овај живот чини, таквим какав јесте. У томе је пресудна улога уметности и поезије. Препознати, оплеменити и опоменути да је живот дар, а уметност његов најбољи пријатељ”, рекао је директор фестивала Милорад Дамјановић приликом свечаног отварања фестивала.

Трио „Казаблнка“

Након отварања фестивала публика у Прибоју имала је прилику да гледа вишеструко награђивану представу „Трпеле“ Београдског драмског позоришта. Представа за тему има насиље над женама. У представи несрећне судбине жена које су трпеле насиље иситнита су сведочења осуђеница за убиство својих партнера.

„Трпеле“

Фестивал Дани Данила Лазовића завршава се 25. октобра такмичењем студената у говорењу поезије. Гост глумац биће Даница Максимовић, а музички гост Оливер Њего. За ово вече предвиђено је и да се публици представи победник “Интернет конкурса у говорењу поезије” Јован Мацут.