Одржане 41. Лимске вечери дечје поезије

Традиционална манифестација Дома културе „Пиво Караматијевић“ Лимске вечери дечје поезије одржана је 22. и 23. марта.  На конкурс је пристигло 386 радова ученика од 5. до 8. разреда из 30 градова Србије и Црне Горе.

Жири у саставу Тоде Николетић, Наташа Ивановић и Јадранка Ђерковић одабрао је пет финалиста који су се публици представили 22. марта у Великој сали Дома културе. Победник 41. Лимских вечери поезије је Урош Тирнанић, ученик 8. разреда ОШ „ Ратко Митровић“ из Новог Београда. Другу награду однела је Василиса Илинчић, ученица 9. разреда ОШ „Вук Караџић“ из Подгорице. Треће место припало је Лаури Билафер, ученица 6. разреда из ОШ “ Народни херој Саво Илић“ из Котора. Према одлуци жирија најмаштовитију пему написао је Давид Миленковић, ученика 8. разреда ОШ „Рада Миљковић“ из Јагодине, а најведрију песму написала је Анастасија Рогановић, ученица 6. разреда из Никшића.

Дом културе је кроз овај програм промовисао и збирку песама најавница „Захтевам у овом трену“, која је штампана поводом јубилејеа- 40 година одржавања најтрајнијег литерарног фестивала у Србији и Црној Гори. Збирком су обухваћене песме најавнице за Госте песнике од 18. до 40. Лимских вечери дечје поезије. Поред финалиста публици су се представили гости песници Мирослав Кокошар и Тоде Николетић, и млади талентовани ученици из Прибоја, пијаниста Павле Јоксимовић, а водитељ програма био је Милорад Дамјановић, глумац Београдског драмског позоришта.

Другог дана манифестације одржан је лирски сусрет у ОШ „Вук Караџић“ Прибој на којем су се деца из прибојске школе и финалисти манифестације дружили са гостима песницима и читали поезију.

Организатор Лимских вечери дечје поезије трационално је Дом културе „Пиво Караматијевић“, а покровитељ Општина Прибоj и Министарство културе и информисања Републике Србије.