Павле Зељић победник 46. Лимских вечери поезије

Према одлуци жирија 46. Лимских вечери поезије (ЛВП) најбољи циклус од пет песама послао је Павле Зељић, ученик Гимназије „Вук Караџић“ из Лознице. Победнику 46. ЛВП Дом културе штампаће збирку поезије, која ће бити промовисана на наредним ЛВП.

Жири у саставу проф. др Јасмина Ахметагић, председник, чланови проф. др Светлана Калезић-Радоњић и Бојана Стојановић-Росић одлучио је да трећу награду додели Божици Вујасиновић из Крагујевца, а награду у виду комплета књига и новчаног износа обезбедио је Завичајни музеј из Прибоја. Другу награду, коју је обезбедила Гимназија Прибој, такође у виду комплета књига и новчаног износа освојио је Дамир Цамић из Рожаја. Финалистима су припале и награде које је обезбедио Службени гласник из Београда и Машинско- електотехничка школа Прибој.

У завршном програму, поред финалиста, прибојкој публици се као музички гост представио Душан Свилар.

Ова традиционалана манифестација започела је 12. децембра програмом Гост песник којом је представљен портрет песника Душка Бабића. Том приликом о Бабићевој поезији говорили су књижевни критичар Петар Арбутина и аутор, док су прибојски средњошколци читали поезију Госта песника.

Дан касније промовисана је збирка песама „Маслачци“ Петре Видаковић Цветковић прошлогодишње лауреаткиње ЛВП. Ученици Гимназије Прибој су говорили стихове из ове збирке и читали своје критичке есеје, а о збирци је говорио и њен рецензент Петар Арбутина.

Организатор 46. Лимских вечери поезије је Дом културе “Пиво Караматијевић”, док су покровитељи Министарство културе и информисања Републике Србије и Општина Прибој.