Ива Илинчић лауреат 6. Дана Данила Лазовића

Међу 12 студената глуме из четири земље по одлуци жирија најбоља је Ива Илинчић, студенткиња Факултета драмских уметности из Београда, у класи професора Драгана Петровића Пелета. Њој је жири, први пут за шест година, поделио све десетке.

Жири, у чијем саставу су били Радмила Живкови, првакиња Народног позоришта, проф. др Радован Кнежевић са ФДУ-а и један од наших највећих познавалаца технике говора, професор глуме Срђан Карановић, редитељ и уметнички директор чувеног позоришта ДАДОВ, Владан Ђурковић и проф. Весна Ждрља, одлучио је да је ова млада студенткиња најбоља.

Последњег дана фестивала са публици у Прибоју представила се и првакиња Народног позоришта из Београда, дугогодишња пријатељица и партнерка на филму, Радмила Живковић, а музички гост био је Слободан Стефановић.

Организатор 6. Дана Данила Лазовића, фестивала који чува сећање на великог глумца који је у Прибоју провео ђачке дане и који пружа шансу младим глумцима да покажу свој таленат, је Дом културе Прибој и Завичајни музеј Прибој, а покровитељи су Министарство Културе и информисања Републике Србије и Општина Прибој.