Лимске вечери поезије

Прве Лимске вечери поезије одржане су 1969. гидине и постају манифестација по којој је Дом културе „Пиво Караматијевић“ препознатљив. Реч је о фестивалу младих песника, једном од најстаријих тог типа. Његова суштина је у промоцији и афирмацији песника и у пружању подршке младим људима у свету поезије. Традиционални термин резервисан за Лимске вечери поезије је децембар месец када се одржава ова манифестација посвећена песницима средњошколског узраста са простора Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Прва награда је штампање збирке поезије. У основи Лимских вечери поезије јесу књижевни програми, али поред тога публици се бити представљају и бројни музички, сценски и изложбени садржаји.

Лимске вечери поезије почињу програмом Портрет песника који се одржава у библиотеци Машинско- електотехничке школе. Други дан Лимских вечери поезије резервисан је за промоцију збирке песама прошлогодишњег победника, а промоција се обавља у Свечаној сали Гиманазије. Истог дана у вечерњим часовима је Финално такмичење, када жири проглашава победника и оне такмичаре којима је припало друго и треће место. По традицији трећег дана учеснике манифестације угости председник општине, а након тога учесници обиђу један од културноисторијских споменика нашег краја.